خـــــــــبر
اجلاس هم‌اندیشی صنعت میکروالکترونیک کشور با مشارکت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک و موسسه‌ی ارومی برگزار شد.

اجلاس هم‌اندیشی صنعت میکروالکترونیک کشور در ۲۶ مهرماه امسال با حضور فعالین این صنعت از بخش دانشگاهی و صنعتی، با موضوع راه‌کارهای توسعه‌ی همکاری‌های بین‌المللی، توسعه‌ی کسب‌و‌کار و روش‌های تامین مالی در صنعت میکروالکترونیک و با مشارکت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) و موسسه‌ی آموزشی عالی ارومی در محل این موسسه برگزار گردید. در این همایش یک روزه که در قالب سه نشست تخصصی صورت پذیرفت، فعالین این حوزه به بیان نظرات خود در خصوص موانع موجود در این صنعت پرداخته و راهکارهای لازم برای برون‌رفت از حالت سکون فعلی را به گفتگو گذاشتند.

در نشست اول با عنوان کسب و کار در صنعت میکرو الکترونیک، مهندس جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن انتقاد از  فرآیند خام‌فروشی در کشور بر اهمیت فناوریهای نوین از قبیل نقش Internet of Things در بخش کشاورزی تاکید نموده و نقش صنعت میکروالکترونیک در این عرصه را بسیار مهم ارزیابی کردند. مهندس جهانگرد پیشنهاد تشکیل یک forum برای فعالان صنعت میکروالکترونیک و تمرکز حمایت‌های مالی دولت بر فعالیت‌های fabless در این صنعت را ارائه دادند.

در نشست دوم با عنوان سازوکارهای حمایت از توسعه‌ی صنعت میکروالکترونیک، دکتر عطاردی دبیر این نشست ضمن قرائت بیانیه‌ی نشست انجمن میکروالکترونیک ایران، خبر از برگزاری نشست بعدی در ۲۸ آذر سال جاری و برگزاری اولین کنفرانس صنعت میکروالکترونیک از چهارم تا ششم دی ماه سال جاری خبر داد. همچنین در این نشست، دکتر حدیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه و سرپرست موسسه‌ی آموزش عالی ارومی به توانمندی ایجاد‌شده در ارومیه در زمینه‌ی ایجاد تکنولوژی‌های پیشرفته‌ی ICهای بسیار سریع و دیگر زمینه‌های مهندسی برق اشاره نموده و لزوم سرمایه‌گذاری وسیع در صنایع hi-tech خصوصا میکروالکترونیک، با صرفه‌جویی ارزی از محل محدود نمودن واردات خودرو و موبایل را متذکر گردید.

در نشست تخصصی سوم با عنوان روش‌های تامین مالی در صنعت میکروالکترونیک، دکتر شاهوردی معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی، ضمن ارائه گزارش از عملکرد این صندوق، خواستار همکاری این صندوق و صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه‌ی صنایع الکترونیک در حمایت هرچه بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان شد. همچنین دکتر وحدت، مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی و مدیرعامل سابق صحا، آمادگی خود برای حمایت از فعالین این حوزه را اعلام نمودند.

از جمله مشکلات مطرح‌شده در این همایش، عدم دسترسی طراحان میکروالکترونیک به ساخت ادوات میکروالکترونیک می‌باشد که این امر، اهمیت بومی‌سازی فرآیند ساخت قطعات میکروالکترونیک را بسیار برجسته می‌سازد. اقدامات ارزشمندی که در جهت ساخت تجهیزات پیشرفته‌ی تولید تراشه‌های میکروالکترونیک از جمله گروه دکتر رئیسی در حال انجام می‌باشد نیز ارائه گردید.

همچنین دکتر حب‌نقی، ریاست دانشگاه ارومیه بر همکاری سه بخش آنتن، میکروماشین و میکروالکترونیک تاکید و از اقدامات ارزنده‌ی دکتر حدیدی در پیشبرد این صنعت در سطح کشور و استان قدردانی نمودند.